FAQ uitstellen Matthäus Passion

19 maart 2020

FAQ

 

Waarom gaan de concerten niet door?

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus zijn evenementen met meer dan honderd bezoekers in elk geval tot en met 6 april verboden. Om verspreiding van het virus te beperken wordt iedereen gevraagd zo veel mogelijk thuis te blijven. Als gevolg hiervan kunnen onze musici niet repeteren, kunnen de solisten die afkomstig zijn uit het buitenland ons land niet bereiken en is het niet mogelijk op verantwoorde wijze concerten te organiseren.

Waarom worden de uitvoeringen van de Matthäus Passion niet verplaatst naar het najaar?

De voorbereidingstijd van dit project is enkele maanden waarin de afspraken met dirigent, solisten en musici worden gemaakt. In verband met het hoge aantal betrokkenen in het onmogelijk uit te wijken naar een andere datum dan de passietijd van 2021. 

Ik heb kaarten voor één van de uitvoeringen. Zijn deze geldig in 2021?
Concertbezoekers die reeds kaarten in hun bezit hebben, kunnen met die kaarten naar het concert in 2021. Zij ontvangen hierover bericht van de Schouwburg Lochem, de Stichting Matthäus Passion Lochem of de Nationale Theaterkassa.

Ik heb kaarten en wil tevens graag doneren. Kan dat?
We stellen het zeer op prijs als u wilt overwegen een gift te doen aan de organisatie. U kunt deze overmaken maken naar rekeningnummer IBAN NL84 ABNA 0488 8683 78 ten name van Stichting Bachkoor Holland onder vermelding van ‘Gift’ U zou ons daarmee bijzonder helpen. Bij voorbaat onze grote dank!

 

Ik heb geen kaarten maar wil het Bachkoor Holland graag steunen. Kan dat?

Uw betrokkenheid stellen we zeer op prijs. Als gevolg van het stopzetten van de kaartverkoop ondervinden wij natuurlijk inkomstenderving. Alle vorm van steun om ons hierin tegemoet te komen is welkom. U kunt een bedrag doneren als gift. Een (incidentele) gift kunt u doen per bankoverboeking op rekeningnummer IBAN NL84 ABNA 0488 8683 78 ten name van Stichting Bachkoor Holland onder vermelding van "Gift". Wij zijn u bijzonder dankbaar voor uw steun!

 

Kan ik de Matthäus Passion van het Bachkoor Holland online bekijken?

Ja, dat kan. Op youtube vindt u opnames van 24 Classics uit 2018 van de Matthäus Passion uitgevoerd door Bachkoor Holland, Concertgebouw Kamerorkest, het Haags Matrozenkoor en solisten onder leiding van Gijs Leenaars.

https://www.youtube.com/watch?v=o5XBgNewcpI 
https://www.youtube.com/watch?v=tcNFabDgYF4