Edward Ross vervangt Benedict Hymas

6 april 2023

Edward Ross

Tijdens de Matthäus Passion in Delft op 6 en 7 april wordt tenor Benedict Hymas vervangen door Edward Ross. Wij zijn blij dat Edward hem op zo'n korte termijn kan vervangen.

Edward is een Engelse tenor en woont momenteel in Leiden. Hij is opgegroeid in Londen en is als koorzanger begonnen bij de London Oratory School Schola. Edward heeft als hoornist lessen gevolgd bij de Londense Junior Academy en is later teruggekeerd om zijn master te voltooien aan de Royal Academy of Music, waar hij bij Neil Mackie heeft gestudeerd.
 
Edward is gespecialiseerd in de oude muziek en de barokmuziek en hij zingt regelmatig met de Tallis Scholars, het Gabrieli Consort en het Marian Consort. Daarbij heeft hij uitgebreid door Europa getourd en heeft hij ook voor gerenommeerde dirigenten gezongen, bijvoorbeeld Sir John Elliot Gardiner, Sir Simon Rattle, Emanuelle Haïm en Philippe Herreweghe.  
 
Edward is een ervaren Bach solist en Evangelist en werkt als zodanig in Duitsland en Nederland, waaronder drie optredens van Bachs Matthäus-Passion in de Bergkerk in Deventer met Klaas Stok.